Confidential Client

Atrium & Cafeteria Renovation

This project involved the complete renovation of an 11,000-square-foot cafeteria and atrium space for a confidential client. Throughout a major part of any given business day, the cafeteria sat vacant. Simultaneously, there was a growing shortage of conference rooms and collaboration spaces of various sizes where people could meet and conduct business in private.

The goal was to provide new, vibrant finishes and furnishings, as well as to incorporate multiple sizes and types of collaboration spaces. The renovated area now provides a meeting and collaboration zone available to personnel throughout the business day that also happens to be the same place where staff can eat their lunches. An energetic updated color palette provides non-intrusive wayfinding elements and a perfect backdrop for new furnishings and architectural details.

New furnishings and architectural elements provide different styles of spaces including traditional tables/chairs, benches, open/soft seating, bar-height areas, and small meeting enclave spaces capable of segregation with folding glass walls.

The project scope also included the complete renovation of the adjacent office building atrium space. Previously a large open, noisy and under-utilized space, the atrium now serves as a central hub “connection zone” that includes new conference rooms, open-areas with bar-style and soft seating, technology points for mobile workers, and added acoustic finishes to solve noise transmission and reverberation challenges. The lighting in this space was also replaced to provide improved efficiencies and control.

Project Details

Client

Confidential

Location

Ohio

Category

Completion

2014

Size

11,000 Square Feet

Awards

The American Society of Interior Designers (ASID) Awards 2016 – Honorable Mention

Key Team Members

  • Mark Diekmann
  • Amber Duco
  • Chitra Matthai
Next Project

Bridgestone Americas

Akron Data Center