Cafeteria & Atrium Renovation

Confidential Client

Hasenstab Architects provided full architectural and engineering services for the renovation of an 11,000 square-foot cafeteria and atrium space for a confidential client. The goal was to provide new, vibrant finishes and furnishings, as well as to incorporate multiple sizes and types of collaboration spaces.

The space serves as a meeting/collaboration zone available to personnel throughout the business day that also happens to be the same place where staff can eat their lunches. New furnishings and architectural elements provide different styles of spaces including traditional tables/chairs, benches, open/soft seating, bar-height areas, and small meeting enclave spaces capable of segregation with folding glass walls.

All meeting/collaboration areas include increased electrical power and technology systems to support varying types of meetings from informal to formal. Technology is also married to company information centers through moving and static displays. All lighting was replaced to upgrade and improve efficiencies including daylight harvesting and control systems.

The project scope also included the complete renovation of the adjacent office building atrium space. Previously a large open, noisy, and under-utilized space, the new atrium is now a central hub “connection zone” that includes new conference rooms, open areas with bar-style and soft seating, technology points for mobile workers, and added acoustic finishes to solve noise transmission and reverberation challenges. The lighting in this space was also replaced to provide improved efficiencies and control.

Photo Credit: © 2014 Scott Pease Photography

The American Society of Interior Designers (ASID) Honorable Mention

More Projects