Lobby Renovation

Confidential Client

This 1,300 square foot lobby had not been changed much since the building was constructed in 1989. The client decided they wanted a more modern and clean look for the space. The lobby is located in between the main floor levels and did not comply with ADA standards. Stairwells were the only way to get to the other floors and a restroom in the space did not allow for wheelchair access.

Our design team worked closely with the executive leadership team and building managers to establish priorities and goals.  Some of these goals included the space having the feel of a hotel as opposed to an office building, convenience areas such as a beverage station and personal lockers, and a color palette that is consistent with standards established during past projects designed by our firm. The owner wanted the space to function as a “meet and greet” area, where no visitor would be for more than 30 minutes.

The reception desk was relocated from its original location to allow for the installation and use of the new elevator.

Porcelain tile introduced from standards of previous projects allows for durability and easy maintenance. Tile carpet was utilized in seating areas for acoustical purposes and visual appeal. Wood laminate details on the reception desk and coffee bar bring warmth to the space.

Updated lighting was introduced with new LED curved pendants. Functional, yet sculptural lights were selected. Because the ceiling height is so high in the small lobby, the light fixtures were hung at different levels to utilize the vertical space. Back lighting on a decorative wall element in the space is also functional, yet aesthetically complimentary.

A customized etched glass artwork piece changes colors to reflect the client’s logo colors and was sourced by a local artist.

Photo Credit: © 2016 Scott Pease Photography

More Projects